O produktu
Gyros
je tradiční řecká směs koření na přípravu vepřového a skopového masa. Základem koření na gyros jsou bylinky petržel, tymián, rozmarýn a bazalka doplněné cibulí, česnekem a paprikou. V Řecku si můžete dát gyros nejčastěji připravený z vepřového nebo kuřecího masa a podávaný nejčastěji v chlebové placce s okurkovou zálivkou tzatziki a štědrou porcí čerstvé zeleniny.
Koření na gyros ale můžeme použít i na králíka, zvěřinu nebo na ryby. Koření je výborné i do mletého masa, ať vepřového, hovězího nebo skopového.
Složení: petržel, tymián, cibule, sůl (15%), česnek, rozmarýn, bazalka, paprika, chilli.
Gyros
úžasný gyros si můžeme připravit i doma (a nemusíme se bát fosfátů v mase z fastfoodu). Vepřové nebo kuřecí maso nakrájíme na tenké proužky, promícháme s kořením na gyros, trochou soli a necháme chvíli odležet, než připravíme omáčku tzatziki.
Na tzatiki potřebujeme salátovou okurku nadrobno nakrájíme nebo nastrouháme a zbavíme přebytečné vody. Okurku smícháme s hustým bílým jogurtem (řeckého typu) a dochutíme česnekem, solí, pepřem a zakápneme olivovým olejem.
Maso osmažíme na olivovém oleji do zlatova a můžeme podávat s pita chlebem nebo hranolky a štědrou porcí tzatzik.
Sáčky
Sáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti.
Kořenky
Kořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost.