O produktu
Aglio olio peperoncino
je výrazná česneková směs koření připravená na špagety. Směs můžeme prohřát na olivovém oleji a zamíchat do hotových těstovin. Výborně se hodí i na přípravu zapečených noků, lasagní nebo zapečené zeleniny.
Směs s velkými kousky česneku můžeme použít i při pečení vepřového nebo kuřecího masa. 2 nebo 3 lžíce koření dáme do pekáčku k masu a podlijeme vodou, aby se suché koření nespálilo. Česnek se pěkně natáhne vlhkostí a při pečení dodá masu příjemná aroma doplněné bylinkami a chilli.
Směs je namíchaná z česnekových plátků a velkých granulí které jsou velmi silné a zachovávají si nejen silnou vůni ale i ostrou chuť. Dále oregana a bazalky sušené mrazem, čímž si opět zachovají maximum aromatických látek a drcených chilli a sladkých paprik.
Složení: česnek, bazalka, paprika, petržel, oregano, chilli.
Špagety aglio olio peperoncino jsou jedním z nejjednodušších jídel. V překladu to znamená česnek, olej a papričky. A to jsou všechny důležité suroviny (a pak samozřejmě špagety).
Do vroucí osolené vody dáme vařit špagety (a budeme je vařit přesně 7 minut). V půlce vaření dáme do misky koření aglio olio peperoncino (na každou porci 1 lžíci) a zalijeme naběračkou vody z těstovin. Česnek v horké vodě rychle změkne. Slijeme vodu z těstovin, přidáme k nim misku koření aglio olio peperoncino a zalijeme olivovým olejem. Množství oleje se špatně popisuje, ale italská kuchyně olivovým olejem nešetří a těstoviny se často doslova v oleji koupou.
Špagety promícháme, můžeme rychle přihřát na plotně a podáváme. Na závěr nastrouháme parmazán a dáme lístek bazalky.
Sáčky
Sáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti.
Kořenky
Kořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost.