O produktu
Rozmarýn
je bylinka s výrazvou pryskyřičnou vůní se hodí k rybímu i kuřecímu masu. Při marinování masa se výborně kombinuje s citronem, bobkovým listem a česnekem. Rozmarýn je typickou svojí pryskyřičnou vůní, proto se často používá ke zvěřině, nebo k masu připravované JAKO zvěřina. Například kuře na divoko, králík na divoko.
Aromatický rozmarýn je skvělý i při grilování a pečení ryb. Ideální je do břišní dutiny ryby dát měsíček citronu a posypat rozmarýnem, nebo vložit rozmarýnovou větvičku.
Obsah alergenů podle atestu:
Alergen
neobsahuje
možné stopy
obsahuje
1) Lepek
X
2) Korýši
X
3) Vejce
X
4) Arašídy
X
5) Sója
X
6) Mléko
X
7) Ořechy
X
8) Celer
X
9) Hořčice
X
10) Sezam
X
11) Siřičitany
X
12) Vlčí bob
X
13) Měkkýši
X
Jiné názvy: rozmarýna, posvátný keř
Anglický název: rosemary
Latinské jméno: Rosmarinus officinalis
Používaná část rostliny: listy
Chuť a vůně: pryskyřičná, aromatická, po kafru
Zeměpisný původ: Evropa
Sáčky
Sáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti.
Kořenky
Kořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost.