O produktu
Kardamon mletý
Sladce vonící koření používané do pečiva, perníků nebo sušenek. Arabský svět dochucuje kardamomem kávu a čaj. Indická kuchyně ho používá do omáček a zeleninových směsí.
Kardamon je velmi staré koření, jedno z nejstarších, které se lidem podařilo zdokumentovat. Staří Egypťané používali kardamon na čištění zubů a osvěžení dechu, Řekové a Římané ho používali do parfémů. Vikingové ho přivezli z Konstantinopole do Skandinávie, kde je oblíbený dodnes do pečiva a moučníků.
Použití kardamonu v kuchyni:
Kardamon používá indická kuchyně do zeleninových i masových směsí, nebo při vaření rýže. Arabská kuchyně přidává kardamom do sladkých pokrmů a dochucují s ním kávu a čaj. Kardamonová káva se připravuje semletím kávových zrn s kardamonem a vaří se dohromady. Ve Skandinávii jsou velmi populární kořeněné sušenky krásně vonící kardamomem.
Sáčky
Sáčky se zipem umožňující opakované vzduchotěsné uzavření. Jsou vyrobené z třívrstvého materiálu podobné konstrukce jako nápojové kartony a zaručují zachování kvality po celou dobu minimální trvanlivosti.
Kořenky
Kořenky jsou vyrobeny z kvalitního plastu (PET) vyvinutého speciálně pro uskladnění koření (dokáže pohltit 90% UV záření). PET je moderní materiál, který v čím dál větší míře nahrazuje tradiční sklo. Oproti sklu má značné výhody: je nerozbitný, lehčí, levnější a přitom si zachovává důležité vlastnosti jako chemická netečnost, krystalická čistota a neprodyšnost.